photo sec22

Janë hapur aplikimet për programin e vullnetarëve: UEFA Europa Conference League Final 2022

Bëhu pjesë e një eksperience unike dhe historike! Federata Shqiptare e Futbollit ju ofron mundësinë të bëheni pjesë e programit të vullnetarëve. Ky program ka si qëllim realizimin e UEFA Europa Conference League Final 2022, një tjetër event i rëndësishëm që i është besuar Federatës Shqiptare të Futbollit, që do të zhvillohet më 25 maj 2022, në stadiumin ‘’Air Albania’’. Do të bashkëpunoni me ekipe profesionale në fushën e eventeve sportive dhe të gjithë dimensioneve të organizimit të një eventi që do të presë me mijëra vizitorë. Të gjithë i dimë emocionet kur shohim një ndeshje, por programi i Vullnetarëve do ju njohë me magjinë, sfidat dhe arritjet gjatë organizimit të saj. Suksese me aplikimin! Ekipi mezi pret t’ju njohë!

Kush mund të aplikojë?

Specifikime të nevojshme, do të komunikohen gjatë intervistës

icons8-18-plus-50 (1)

Aplikantët duhet të jenë mbi 18 vjeç

icons8-undefined-50

Aplikantët duhet të jenë prezent në intervista, trajnime dhe organizime të FSHF-së para eventit

icons8-arena-64

Aplikantët duhet të jenë prezent në aktivitetet e caktuara nga FSHF në kuadër të përgatitjes për eventin

icons8-location-50

Aplikantët duhet të jenë prezent në ditën e eventit gjatë orarit të paracaktuar për parapërgatitjen, zhvillimin dhe aktivitetet pas ndeshjes

icons8-communicate-50

Aplikantët duhet të kenë nivel të mirë njohjeje të gjuhës Angleze

POZICIONET E LIRA PËR PROGRAMIN E VULLNETARËVE

Pozicionet e lira për programin dhe aftësitë e detyrat specifike të secilit rol

Vullnetarët e Kontrollit të Aksesit do të luajnë një rol integral në krijimin e një mjedisi të sigurt në objektet e UEFA Conference League Final. Vullnetarët do të ndihmojnë që të gjitha grupet e synuara të hyjnë dhe të dalin nga stadiumi dhe zonat e tij pa probleme dhe në kohë.

Një numër i madh njerëzish do të marrin pjesë në përgatitjen dhe zhvillimin e finales së UEFA Conference League Final - lojtarë, vullnetarë, përfaqësues të mediave, ofruesit e shërbimeve, organet qeveritare, sponsorët, etj. Vullnetarët e Qendrës së Akreditimit do t'i lëshojnë çdo pjesëmarrësi një akreditim që konfirmon të drejtën e tij për të punar në zonat e stadiumit, terrenet stërvitore dhe ambientet e tjera të UEFA Conference League Final. Kjo zonë funksionale do të fillojë punën e saj dy javë përpara finales.

Ekipi antidoping i UEFA-s do të kryejë një program gjithëpërfshirës të testimit të dopingut për lojtarët. Roli i një vullnetari të kontrollit të dopingut është një nga më të rëndësishmit dhe kërkon një qasje profesionale. Detyra kryesore është njoftimi dhe shoqërimi i lojtarëve të përzgjedhur në stacionin e kontrollit të dopingut.

Ekipi i Ceremonive do të krijojë një atmosferë festive dhe do të sigurojë një përvojë të paharrueshme për tifozët dhe spektatorët në mbarë botën. Vullnetarët jo vetëm që do të ndihmojnë në përgatitjen dhe zhvillimin e një shfaqjeje shumëngjyrëshe, por edhe ata vetë do të bëhen pjesë e saj, pasi kanë kaluar trajnime dhe prova speciale.

Ekipi i funksionit të Logjistikës menaxhon grupimin, grumbullimin dhe shpërndarjen e të gjitha materialeve të nevojshme për organizimin e zonave të ndryshme në objektet UECLF2022. Vullnetarët do të ndihmojnë në koordinimin e proceseve të dorëzimit, shkarkimit, paketimit, ruajtjes dhe shpërndarjes së materialeve dhe shpërndarjes së pajisjeve për të gjitha grupet e synuara.

Vullnetarët do të ndihmojnë ekipin organizator me takimet në aeroport, hotele dhe vende të tjera dhe do të mbështesin UEFA-n në zyrën e transportit dhe në territorin e flotës së automjeteve speciale. Qëllimi kryesor është të ndihmojmë dhe mbështesim grupe të ndryshme klientësh, duke siguruar një nivel të lartë shërbimi transporti.

Puna e mirëkoordinuar e ekipit të funksionit “Organizimi i ndeshjeve” do të japë një kontribut të madh në imazhin e përgjithshëm të turneut dhe do të ndikojë pozitivisht në cilësinë e ndeshjes. Detyra kryesore është organizimi i ndeshjes dhe të gjitha shërbimeve që lidhen me aspektet sportive në nivelin më të lartë ndërkombëtar dhe në përputhje me rregullat e UEFA-s. Vullnetarët do të ndihmojnë në përgatitjen dhe zhvillimin e ndeshjes, duke përfshirë stërvitjen zyrtare një ditë para ndeshjes, dhomat e zhveshjes dhe zonat për garën.

Ekipi i Menaxhimit të Vizitorëve dhe Protokollit është përgjegjës për ofrimin e niveleve të ndryshme të shërbimit për të gjithë mysafirët e programit VIP të UEFA-s. Ekipi është përgjegjës për shërbimet e mirëseardhjes, operacionet e vendeve në zonat VIP të UEFA-s në të gjitha ngjarjet dhe të gjitha çështjet e biletave dhe protokollit.

Ekipi i Protokollit është përgjegjës për ofrimin e niveleve të ndryshme të shërbimit për të gjithë mysafirët e programit VIP të UEFA-s - familjen e futbollit, partnerët tregtarë, komitetin organizativ lokal, ekipet konkurruese si dhe përfaqësuesit e qeverisë. Vullnetarët do të ofrojnë mbështetje në takimin dhe shërbimin e mysafirëve VIP në zonat VIP në objektet e UECL Finale 2022, dhe gjithashtu do të ndihmojnë në ndarjen e biletave për mysafirët.

Ekipi i Programit të Mikpritjes është përgjegjës për hartimin, zbatimin dhe ofrimin e shërbimeve të mikpritjes dhe hotelierisë për VIP-at, partnerët komercialë dhe klientët e programit të mikpritjes ditën e ndeshjes. Për më tepër, një detyrë e rëndësishme e ekipit është të ofrojë shërbime ushqimore për stafin, vullnetarët, zyrtarët e ndeshjeve (arbitra, mjekë, etj.), si dhe spektatorë në pikat e ushqimit në stadium. Vullnetarët do të ndihmojnë në dy mënyra - në zonat e mikpritjes dhe stafin e UEFA-s Bistro. Detyrat kryesore: përgatitja e kutive për programin e mikpritjes, ofrimi i informacionit për stadiumin dhe shërbimet për mysafirët, ndihma e koordinatorëve të pikave ushqimore, përgatitja e kutive të drekës për stafin dhe vullnetarët.

Festivali i Kampionëve të UEFA-s ka qenë pjesë e programit final për më shumë se dhjetë vite dhe tani konsiderohet si një ngjarje e madhe ndërkombëtare më vete. Ajo shihet si një mundësi për një audiencë të re që të angazhohet me markën – pavarësisht nëse ata kanë një biletë për finalen apo jo.

Festivali i Kampionëve UEFA përbëhet nga një mori aktivitetesh futbolli, shfaqje komerciale interaktive, gara dhe muzikë live, argëtim sportiv dhe kulturor gjatë katër ditëve.

Ekipi i medias është përgjegjës për ofrimin e një game të gjerë shërbimesh mediatike, duke përfshirë shërbimet e akreditimit, si dhe organizimin e punës në qendrën mediatike, podiumin e medias dhe dhomën e konferencave për shtyp. Vullnetarët do të ndihmojnë në shpërndarjen e kufjeve dhe mikrofonave gjatë konferencave për shtyp para dhe pas ndeshjes, do të ofrojnë mbështetje në ofrimin e informacionit mediatik, koordinimin dhe operacionet pas ndeshjes në zonën e përzier sipas nevojës.

Projekti Sigurimi i Logjistikës është përgjegjës për ardhjen dhe logjistikën komode të tifozëve në qytetin pritës. Vullnetarët do të ndihmojnë në aeroport, në kilometrin e fundit të stadiumit dhe në qendër të qytetit, ku do të përdoren për të mbështetur spektatorët ndërmjet qendrave të transportit, për të informuar grupet e klientëve dhe për të lundruar.

Projekti i Përgjegjësisë Sociale përqendrohet në prioritetet sociale, mjedisore dhe ekonomike, në veçanti promovimin e stileve të jetesës së shëndetshme duke zbatuar një politikë pa duhan në stadiume dhe duke i bërë stadiumet më të aksesueshme për spektatorët. Vullnetarët në këtë zonë do të ofrojnë ndihmë për spektatorët me aftësi të veçanta, do të promovojnë ofrimin e shërbimeve të komentimit audio-përshkrues dhe do të informojnë spektatorët, stafin dhe vullnetarët për politikën e stadiumit kundër duhanit.

Ekipi i Marrëdhënieve me Sponsorët është përgjegjës për zbatimin e projekteve operacionale që synojnë sigurimin e të gjitha të drejtave të sponsorizimit për partnerët tregtarë në objektet e UECL 2022. Vullnetarët do të ndihmojnë në lëshimin e lejeve të parkimit, shpërndarjen dhe shfaqjen e produkteve të sponsorizuara dhe markimin e stadiumit. Për më tepër, vullnetarët do të përfshihen në organizimin e punës së fëmijëve pjesëmarrës në protokollin para ndeshjes.

Ekipi i projektit të Shërbimeve Teknike menaxhon planifikimin dhe zbatimin e shërbimeve për përgatitjen dhe nisjen e infrastrukturës së përkohshme në objektet UECL 2022. Nënprojektet në këtë fushë kanë të bëjnë me furnizimin me energji elektrike, furnizimin me ujë, kontrollin e temperaturës, sistemin e zërit, televizionin dhe frekuencat radio në objekte. Detyrat e vullnetarëve do të jenë të ndihmojnë në organizimin e punës së infrastrukturës së përkohshme, të informojnë për problemet dhe të ndihmojnë në organizimin e komunikimit ndërmjet stafit lokal dhe stafit të furnitorëve dhe UEFA-s.

Vullnetarët e biletave luajnë një rol kyç në drejtimin e programit të biletave dhe shpesh janë ndihmësit kryesorë për mbajtësit e biletave. Ata do të ndihmojnë me çdo kërkesë të spektatorëve dhe do të ofrojnë shërbime në përputhje me politikën e programit të biletave. Gjithashtu, vullnetarët do të përfshihen në identifikimin dhe eliminimin e problemeve në zbatimin e programit të biletave në qendrën e biletave dhe në stadium.

Ekipi i Angazhimit të Transmetuesit ofron kushtet më të mira të punës për transmetuesit dhe transmetuesin kryesor. Vullnetarët në këtë fushë do të ndihmojnë menaxherin e UEFA-s në të gjitha çështjet e logjistikës, përgatitjen e dokumenteve, lëshimin e kartave shtesë të aksesit, shpërndarjen e ujit dhe ushqimit për transmetuesit.

Ekipi i logjistikës së kantierit menaxhon mobilimin e zyrave dhe ambienteve të kantierit me materialet, mobiljet dhe ndarjet e nevojshme. Vullnetarët do të ndihmojnë në rimbushjen e furnizimeve të zyrës, kryerjen e punëve administrative, përgatitjen e dhomave të takimeve sipas planeve të takimeve dhe ofrimin e mbështetjes për përkthim ndërmjet ekipit logjistik të sitit dhe furnitorëve/stafit lokal.

Një ekip i posaçëm vullnetarësh nga funksioni i Menaxhimit Vullnetar do të ndihmojë në shpërndarjen e pajisjeve, regjistrimin e vullnetarëve për turne, ruajtjen e motivimit në nivelin e duhur dhe asistencën në përgatitjen dhe mirëmbajtjen e Qendrës së Vullnetarëve në stadium.

KRONOLOGJIA E EVENTEVE

aplikimet

aplikimet
19 Janar - 30 Prill

INTERVISTAT

intervistat
Shkurt - Mars

NJOHJA ME ROLET

Njohja me rolet
Prill

TRAJNIMET

Trajnimet
Prill - Maj

PAJISJA ME MATERIALET E NEVOJSHME

Pajisja me materialet e nevojshme
Maj

LISTA E GRUPEVE TË PUNËS

Ky grup kujdeset për krijimin e një mjedisi të sigurt në objektet e UEFA Conference League Final

Grupi përgjegjës për pajisjen e çdo pjesëmarrësi me akreditimin përkatës, që e lejon të kryejë proceset e paracaktuara të punës.

Ekipi anti-doping kujdeset për mbarëvajtjen e procesit të testimit të dopingut për lojtarët.

Ekipi që do të sjellë energji dhe festë gjatë eventit.

Grupi që kujdeset për shpërndarjen e të gjitha materialeve të nevojshme.

Qëllimi kryesor i grupit është të ndihmojmë dhe mbështesim grupe të ndryshme klientësh, duke siguruar një nivel të lartë shërbimi transporti.

Detyra kryesore është organizimi i ndeshjes dhe të gjitha shërbimeve që lidhen me aspektet sportive.

Ekipi i Menaxhimit të Vizitorëve dhe Protokollit është përgjegjës për ofrimin e niveleve të ndryshme të shërbimit për të gjithë mysafirët e programit VIP të UEFA-s.

Ekipi i Programit të Mikpritjes është përgjegjës për hartimin, zbatimin dhe ofrimin e shërbimeve të mikpritjes dhe hotelierisë për VIP-at, partnerët komercialë dhe klientët e programit të mikpritjes ditën e ndeshjes.

Ekipi përgjegjës për organizimin e një mori aktivitetesh futbolli, shfaqje komerciale interaktive, gara dhe muzikë live, argëtim sportiv dhe kulturor gjatë katër ditëve.

Ekipi i medias është përgjegjës për ofrimin e një game të gjerë shërbimesh mediatike, duke përfshirë shërbimet e akreditimit, si dhe organizimin e punës në qendrën mediatike, podiumin e medias dhe dhomën e konferencave për shtyp.

Projekti Sigurimi i Logjistikës është përgjegjës për ardhjen dhe logjistikën komode të tifozëve në qytetin pritës.

Projekti i Përgjegjësisë Sociale përqendrohet në prioritetet sociale, mjedisore dhe ekonomike, në veçanti promovimin e stileve të jetesës së shëndetshme duke zbatuar një politikë pa duhan në stadiume dhe duke i bërë stadiumet më të aksesueshme për spektatorët.

Ekipi i Marrëdhënieve me Sponsorët është përgjegjës për zbatimin e projekteve operacionale që synojnë sigurimin e të gjitha të drejtave të sponsorizimit për partnerët tregtarë në objektet e UECL 2022.

Ekipi i projektit të Shërbimeve Teknike menaxhon planifikimin dhe zbatimin e shërbimeve për përgatitjen dhe nisjen e infrastrukturës së përkohshme në objektet UECL 2022.

Vullnetarët e biletave luajnë një rol kyç në drejtimin e programit të biletave dhe shpesh janë ndihmësit kryesorë për mbajtësit e biletave.

Ekipi i Angazhimit të Transmetuesit ofron kushtet më të mira të punës për transmetuesit dhe transmetuesin kryesor.

Ekipi i logjistikës së kantierit menaxhon mobilimin e zyrave dhe ambienteve të kantierit me materialet, mobiljet dhe ndarjet e nevojshme.

Ky ekip do të ndihmojë në shpërndarjen e pajisjeve, regjistrimin e vullnetarëve për turne, ruajtjen e motivimit në nivelin e duhur dhe asistencën në përgatitjen dhe mirëmbajtjen e Qendrës së Vullnetarëve në stadium.

Çfarë ofrojmë për vullnetarët?

icons8-tools-64
Pajisjet e nevojshme për mbarëvajtjen e punës
icons8-internet-48
Zhvillim i network
icons8-food-bar-48
Ushqimi: dreka
icons8-training-48
Trajnime
icons8-map-marker-48
Transport lokal
icons8-quality-48
Letër mirënjohjeje
icons8-gift-48
Dhurata
icons8-t-shirt-48
Uniforma

FAQ

Pyetjet më të shpeshta me përgjigjet përkatëse, që kanë për qëllim orientimin e vullnetarëve

Programi i vullnetarëve ju jep mundësinë të bëheni pjesë e organizimit dhe mbarëvajtjes së një eventi madhështor futbollistik, që i është besuar Federatës Shqiptare të Futbollit, UEFA Europa Conference League Finall 2022, e cila do zhvillohet më 25 maj 2022, në orën 21:00, në stadiumin ‘’Air Albania’’. Ky event historik nuk lidhet vetëm me futbollin, por është një mundësi e shkëlqyer për promovimin e Tiranës dhe të të gjithë Shqipërisë, pasi do të mirëpresë me mijëra vizitorë, bashkëpuntorë e figura të njohura nga e mbarë bota, në evente të ndryshme gjatë ditëve para finales, që do kulmojnë në ditën e eventit.

Në këtë program do të marrin pjesë rreth 400 vullnetarë, të cilët do të punojnë në grupe të ndryshme pune, të cilat janë listuar me përshkrimet përkatëse në kategoritë: Pozicionet e lira dhe Grupet e punës.

Të gjitha kriteret janë të cilësuara në kategorinë: Kush mund të aplikojë?  Aplikanti duhet të jetë mbi 18 vjeç, të jetë prezent në intervista, trajnime e organizime para, gjatë dhe pas eventit, të respektojë detyrat dhe përgjegjësitë e paracaktuara në pozicionin dhe grupin ku aplikon dhe të ketë njohuri të mira të gjuhës angleze.

Ky program përmban evente që do të zhvillohen kryesisht në terren, ndaj prezenca fizike është e domosdoshme.

Përfitimet kryesore të pjesëmarrjes në këtë program përfshijnë aftësimin në organizimin dhe mbarëvajtjen e eventeve të mëdha, zhvillimin e network dhe shkëmbimin e eksperiencave profesionale, krijimi i mundësive për angazhim të mëtejshëm në botën e futbollit në vend dhe jo vetëm, trajnime të certifikuara dhe letër mirënjohjeje nga Federata Shqiptare e Futbollit dhe UEFA.

Të gjitha pozicionet e lira dhe përshkrimet me kërkesaz përkatëse janë te renditura në kategorinë: Pozicionet e lira.

Eventi zhvillohet në stadiumin ‚‘Air Albania’’ dhe një pjesë e madhe e aktiviteteve do të zhvillohen aty, para dhe gjatë eventit. Në varësi të grupit të punës që dëshironi të përfshiheni dhe për arsye trajnimi apo organizimi të aktiviteteve, mund të kemi vendndodhje të ndryshme të kryerjes së proceseve, përgjithësisht në qytetin e Tiranës, aeroportin ‚‘‘ Nënë Tereza‘‘ dhe pika të ndërmjetme, si ambientet ku do të akomodohen të ftuarit, ambientet ku do të serviret ushqimi, bar-restorante në kryeqytet, pika ku do të bëhet grumbullimi i produkteve e materialeve të nevojshme për eventin.

Kjo është mundësia juaj për t’u bërë vullnetar në një event madhështor edhe nëse nuk keni eksperiencë të mëparshme. Ju duhet të keni dëshirë dhe mundësi fizike. Federata Shqiptare e Futbollit në bashkëpunim me UEFA-n do ju ofrojnë të gjitha materialet dhe informacionet e nevojshme që kjo eksperiencë të jetë e paharrueshme.

Ju mund të na kontaktoni në format e vendosura online në website, email, numër telefoni, rrjetet tona sociale ose të paraqiteni fizikisht në zyrat e Federatës Shqiptare të Futbollit.

Po, Federata Shqiptare e Futbollit në bashkëpunim me UEFA-n do të mbulojnë kostot e transportit lokal dhe ushqimin.

Në varësi të grupit të punës që dëshironi të përfshiheni, nga periudha e aplikimit e deri në përfundimin e eventit, që është periudha Janar – Maj 2022, do të keni datat e specifikuara në secilin pozicion dhe grup pune, të cilat gjenden në kategoritë: Pozicionet e lira dhe Grupet e punës.

Ju duhet të plotësoni të dhënat tuaja identifikuese, informacione për karrierën profesionale, edukimin dhe angazhimin tuaj vullnetar të mëparshëm. Edhe në rast se nuk keni eksperiencë të mëparshme të angazhimit vullnetar, kjo nuk ndikon në mundësinë tuaj për t’u pranuar si Vullnetar.

Vullnetarët nuk do të mund të ndjekin ndeshjen si shikues. Sigurisht, duke qenë pjesë e ekipit organizator, do të jenë në qendër të operacioneve, duke ndjerë atmosferën e eventit. Ju lutem, konsideroni gjithashtu se disa procese do të zhvillohen jashtë stadiumit.

Po, të gjithë vullnetarët do të pajisjen me uniforma dhe materiale të nevojshme identifikuese nga Federata Shqiptare e Futbollit në bashkëpunim me UEFA-n.